top of page
  • Writer's picturemadászsz

Fehér foltok az ellátrórendszerben - előadások és videok

Updated: Apr 22, 2019

5 előadás, 14 vendég 3 kerekasztalbeszélgetésen és 96 regisztrált látogató - Ezek a február utolsó napján megrendezett, Fehér foltok az ellátórendszerben című eseményünk száraz adatai.


A végig szinte teltházas konferencia előadásai és a kerekasztalbeszélgetések az ellátási lánc ill. terület legfontosabb, legfájóbb hiányosságaira fókuszáltak.

Az ellátórendszernek optimális esetben egy olyan láncként kellene működnie, amelyben az egyes ellátási formák nem csak egymásra épülnek, de amely a klienst a szükségleteinek legmegfelelőbb szolgáltatásokhoz kalauzolja. Ez a valóságban sajnos nincs így. Gyakran éppen a leginkább rászoruló csoportok nem férnek hozzá megfelelő ellátáshoz, vagy váltak láthatatlanná az ellátórendszer számára. Az elmúlt években számos olyan kutatást folytattak Magyarországon, amelyek rámutattak az ellátórendszer anomáliáira és fehér foltjaira.

Ezeket a kutatási eredményeket és szakmai tapasztalatokat három tematikus egység köré építve, előadásokkal és kerekasztalbeszélgetésekkel mutattuk be.




1. Ijúsági drogellátás

Előadás: 18 ÉV ALATTI SZERHASZNÁLÓK AZ ELLÁTÓRENDSZERBEN – A REGULÁRIS ADATGYŰJTÉS FÉNYÉBEN

előadó: Péterfi Anna (Nemzeti Drog Fókuszpont)

Kerekasztal: AZ IFJÚSÁGI DROGELLÁTÁS GYERMEKBETEGSÉGEI Résztvevők: Gondi János (Tiszta Jövőért, MADÁSZSZ, Budapest), Balcsik-Tamás Zsolt (Egészségdokk, Székesfehérvár), Tóth Roland (Farkasinszky Terézia Drogcentrum, Szatymaz), Orsolics Zénó (MRE KIMM, Ráczkeresztúr), Uray Gergely (Fővárosi Gyermekvédelmi Szakértői Bizottság) Moderátor: Barna Erika

AZ INJEKTÁLÓ DROGFOGYASZTÁS ALAKULÁSA A TŰCSERE PROGRAMOK ADATAINAK TÜKRÉBEN előadó: Tarján Anna (Nemzeti Drog Fókuszpont)




2.Injektáló droghasználat


BESZÁMOLÓ A BUDAPESTI ÉS BELGRÁDI INJEKTÁLÓ DROGFOGYASZTÓK KÖRÉBEN VÉGZETT KUTATÁS EREDMÉNYEIRŐL előadó: Csák Róbert (kutató)

Kerekasztal: HOVÁ TŰNTEK AZ INJEKTÁLÓ DROGFOGYASZTÓK? Résztvevők: Szabó Réka (ELTE PPK) Csorba József (ÁSZ, Budapest) Magyar Jenő (INDIT, Pécs) Csák Róbert (kutató) Moderátor: Sárosi Péter (Jogriporter Alapítvány)



3. Droghasználat a szegregátumokban


BESZÁMOLÓ A SZEGREGÁTUMOKBAN ÉLŐ DROGFOGYASZTÓK KÖRÉBEN FOLYTATOTT ORSZÁGOS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEIRŐL előadó: Csák Róbert 

A KCKT JAVASLATAI A SZEGREGÁTUMOKBAN ÉLŐK ADDIKTOLÓGIAI PROBLÉMÁINAK KEZELÉSÉRE előadó: Topolánszky Ákos (KCKT)

KIREKESZTVE: DROGFOGYASZTÁS A VÉGEKEN (kerekasztal beszélgetés) Résztvevők: Both Emő, Orsós Heléna (Bagázs), Máté Zsolt (INDIT, Pécs), Nyíri Noémi (terepen dolgozó szakember), Márványkövi Ferenc (MAT), Topolánszky Ákos (MADRISZ-MAT, Budapest-Brüsszel) Moderátor: Varga Dániel (MADÁSZSZ, Köztes Átmenetek)




bottom of page